Bananenbrood met kokos

Klaar in 50
5
45
Glutenvrij

Zojuist deelden wij het recept van chocolade bananenbrood. Héérlijk deze combinatie! Weet je wat óók lekker is…? Dit recept van bananenbrood mét kokos (en noten).

Amandelmeel, één van de bekendste soorten meel dat glutenvrij is. In dit recept is amandelmeel écht perfect. Komende week delen wij een ander recept (glutenvrij) maar met een andere meelsoort. Iets minder bekend maar de moeite waard om te halen. Daar later meer over, nu eerst lekker bakken!

Dit heb je nodig…

  • 4 hele rijpe bananen
  • 150 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • 2 tl glutenvrij bakpoeder
  • 100 gram walnoten
  • 30 gram geraspte kokos
  • 1 tl zout

& zo maak je het…

Bekleed de bakvorm met bakpapier of vet de bakvorm in met boter. Pureer de bananen en klop met een mixer een voor een de eieren door de geprakte bananen. Meng het amandelmeel, het glutenvrije bakpoeder en het zout door het beslag. Voeg de gehakte noten en de geraspte kokos toe en vermeng alle ingrediënten goed met elkaar. Giet het beslag in de bakvorm. Bak het bananenbrood ongeveer 45 minuten gaar in de oven op 175 graden. Het brood is gaar wanneer je er met een satéprikker inprikt en deze er droog uit komt. Strooi als decoratie nog wat geraspte kokos over het brood.

0/50 ratings
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!