Bosbes spelt crumble plaattaart

Klaar in 50
15
30 - 35 minuten
Bevat gluten

Héérlijk, bosbessen plukken in de zomer. Een traditie die wij jaarlijks met het gezin doen. Een MEGA tuin met allemaal bosbessen. We plukken zó veel dat wij de helft altijd in de vriezer doen. Dat is ideaal voor dit recept…!

Tijdens het plukken wordt er regelmatig gesnoept…

Dit heb je nodig…

  • 250 gram bosbessen

  • 150 gram speltbloem

  • 100 gram suiker

  • 8 gram bakpoeder
    = (1 zakje)

  • 2 tl vanille extract

  • 125 gram roomboter

  • 90 gram havermout

& zo maak je het…

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng het speltbloem, bakpoeder, havermout en suiker door elkaar in een kom.

Voeg de roomboter en vanille extract er ook aan toe.

Meng het door elkaar en maak er kruimels van. Het hoort korrelig te zijn. Doe dit met je handen.

Bekleed de bakvorm met bakpapier.

Verdeel de helft van de kruimels over de bodem van de bakvorm en druk dit wat aan.

Strooi de bosbessen over de bodem van de bakvorm.

Verdeel de overgebleven kruimels over de bosbessen

Zet de bakvorm in de oven voor 30 a 35 minuten.

Klaar? Laat het afkoelen.

0/50 ratings
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!