Cheesecake karamel met appel en speculaasjes bodem

Klaar in 70 minuten
30 minuten
40 minuten
Bevat gluten

Och, deze taart is al op… We maakte deze taart , aten een stukje, twee stukjes en toen ineens was hij ‘al’ op…! Lekker machtig, leuk om te delen en heerlijk van smaak. Speculaas en cheesecake is een lekkere combinatie. Lekker winters én nog lekkerder met appelblokjes!!

We bestelden de appelblokjes bij de notenshop. We werden hier een beetje hebberig van… want we bestelden ook pecannoten, gedroogd fruit en meelsoorten en andere bakspulletjes. s
Jullie zien dus vast nog snel meer voorbij komen van de notenshop (nope, geen betaalde reclame – maar een leuke/spontane recensie).

Ren naar de winkel, sla de boodschappen in huis en ga die keuken in! Onbeperkt veel bakplezier gewenst.

ohja, en geniet van deze heerlijke cheesecake.

Dit heb je nodig…

  • 2 eieren
  • 400 gram roomkaas
  • 300 gram speculaasjes
  • 75 gram gesmolten boter
  • 100 gram suiker
  • klein scheutje vanille essence
  • 2 theelepels koek en speculaaskruiden
  • 100 ml karamel
  • 100 gram gedroogde appel blokjes

& zo maak je het…

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Verkruimel vervolgens de speculaasjes. Meng de koekkruimels met de gesmolten boter en vet daarna een springvorm in met een beetje boter. Schep alle koekkruimels in de springvorm, verdeel deze over de vorm en druk het geheel nog een beetje aan met een lepel.

Meng in een grote kom de roomkaas met het suiker, vanille en de koek- en speculaaskruiden. Als dit goed gemixt is, voeg je de eieren toe en klop je dit net zo lang totdat het één mengsel geworden is. Giet het roomkaas-mengsel over de speculaasbodem en zet de cheesecake vervolgens voor 40 minuten in de oven.

Als de speculaas cheesecake na 40 minuten klaar is, laat je deze buiten de oven afkoelen en zet je de taart vervolgens in de koelkast.
Wanneer de taart volledig is afgekoeld meng je de appelblokjes met de karamel en verdeel deze over de taart.

De speculaas cheesecake smaakt het lekkerste als deze koud geserveerd wordt.

0/50 ratings
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!