CHEESECAKE met framboos

Klaar in 90 minuten
15 minuten
75 minuten
Bevat gluten

Wát zijn wij gek op cheesecake, zeg!

Cheesecake is razend populair de laatste tijd. Daarom deze week ook op deze blog; winter cheesecake & GLUTENVRIJE cheesecake!


Heerlijk met winterse kruiden en specerijen. Vinden jullie het ook zo gezellig? ’s avonds met een kopje thee een flinke punt taart erbij.
Helemaal als het schemerig wordt… kaarsjes aan en GENIETEN!

Maar eerst een basis cheesecake. Je kunt eindeloos variëren maar de basis moet perfect zijn! Sla dit recept op, deel met je vrienden en familie en ga aan de bak. Ook een lekker cheesecake recept? Deel dat met ons. Wij zijn benieuwd!

Even wat tips op een rij over cheesecake. Maak van bakken een feestje!

– Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
– Je kunt ook eindeloos variëren met de bodem; wat dacht je van oreo’s of speculaasjes?
– Klop het roomkaasmengsel niet te lang, dan wordt het te dun.
– Haal de taart niet meteen uit de oven, zet de ovendeur op een kier en laat de taart even afkoelen.

Oók lekker! Een vleugje vanille extract door het roomkaasmengsel!

Dit heb je nodig…

  • 50 gram roomboter
  • 200 gram volkoren biscuitjes
  • 600 gram philadelphia
  • Snufje zout
  • 125 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 200 gram frambozen

& zo maak je het…

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Meng de gesmolten boter met de koekjes en giet dit op de bodem. Druk stevig aan met een lepel.

Meng de philadelphia met het snufje zout en de slagroom en roer totdat het een gladde massa is. Klop in een andere kom de eieren, suiker en vanillesuiker tot een schuimige massa. Meng het philadelphia-mengsel er vervolgens door en roer goed. Giet dit vervolgens op de bodem van de bakvorm.
Bak de taart 75 minuten gaar. Laat de cheesecake afkoelen en zet vervolgens voor 5 uur in de koelkast.

Werk als laatste de cheesecake af met de frambozen.

 

0/50 ratings
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!