Cheesecake met karamel en pecannoten

We hebben heerlijk van deze taart geNOTEN! Sorry, flauwe grap maar het is dan ook bijna weekend. Dit is de perfecte taart om je weekend mee te beginnen!

Wát een enorme leuke reacties op de frambozen cheesecake, zeg! Zoals beloofd delen wij vandaag de winterse variant op de cheesecake.

Een perfecte basis cheesecake waar je oneindig mee kan combineren stond gisteren online.

Daarom delen wij vandaag meteen een TE GEKKE variant.

Pak het basis recept van gisteren en maak voor de topping het volgende:
Verwarm 250 gram lichte basterdsuiker met een scheutje water in een steelpannetje op laag vuur. Laat deze lichtbruin kleuren (je hoeft niet te roeren). Dit heet karameliseren. Wanneer de suiker begint te walmen haal je deze van het vuur. Meng hier nu beetje bij beetje de slagroom doorheen (300 ml slagroom). Wanneer alles gemengd is, laat het dan iets afkoelen voordat je het over de cheesecake giet.

Giet de karamel over de cheesecake en strooi daarna 150 gram pecannoten erover.

LET OP: Karamel wordt enorm heet, kijk uit dat het niet gaat spetteren.

Oke, lieve bakkers… onbeperkt bak- plezier dit weekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!