Chocolade – CHEESECAKE – modder taart

We blijven nog even in het thema CHEESECAKE en alhoewel we meer dan 100 receptjes klaar hebben staan voor jullie, springt deze taart er VER boven uit!

Wist je dat dit recept ideaal is om een dag van te voren te maken? Deze cheesecake is de dag na de bereiding nóg lekkerder namelijk.

Ja.. Sorry.. 6 uur koelen is héél lang. Maar, vertrouw ons wanneer we zeggen dat het, het wachten 100% waard is!

Wedden dat al jou gasten zullen smullen van deze taart?

Voor de chocolade stukken/ plakken (decoratie) smelt je; melk of pure chocolade au – bain – marie, ongeveer 150 gram. Ook smelt je witte chocolade, ongeveer 50 gram. Laat de gesmolten chocolade een paar minuutjes afkoelen en giet de melk/pure chocolade op een marmeren of bakplaat. Doe de witte chocolade in een spuitzak en maak strepen over de melk/pure chocolade. Doe de chocolade voor een half uur in de koelkast. Breek in stukken en je kan garneren.

Heel fijn weekend gewenst, lieve bakkers!

Dit heb je nodig…

  • 50 gram roomboter
  • 150 gram volkoren biscuits
  • 200 gram pure chocolade
  • 1 el cacaopoeder
  • 500 gram volle kwark
  • 150 gram suiker
  • 2 el bloem
  • 4 eieren
  • 2 ei dooiers
  • 100 gram crème fraiche
  • 100 gram slagroom
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 zakje klop fix
  • decoratie (chocolade plakken - zelf maken)

& zo maak je het…

We beginnen met de bodem

Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Smelt de boter, verkruimel de biscuitjes en meng met elkaar. Bedek de bodem van de bakvorm met het biscuitmengsel en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Tijd voor de taart

Smelt de pure chocolade au-bain-marie. Los de cacaopoeder op in 2 eetlepels heet water. Klop de kwark ondertussen met de suiker en bloem los. Klop nu 1 voor 1 de eieren en eidooiers erdoorheen. Roer de creme fraiche en het cacaomengsel ook door het kwarkmengsel. Spatel als laatste ook de gesmolten chocolade erdoor.
Schenk het kwarkmengsel in de bakvorm en bak de taart in 60 minuten gaar.
Haal de taart uit de bakvorm en laat ‘m even afkoelen, om vervolgens de taart 6 uur te laten koelen.

Er is altijd iets te vieren. Hoog tijd om de taart te versieren!
Klop de slagroom op met de vanillesuiker en klop-fix. Garneer deze (niet te netjes) op de bovenkant van de taart.
Maak chocolade plakken naar wens en steek deze in de taart.

0/50 ratings
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!