Chocolade tartelette met tiramisu en frambozen vulling

Klaar in 4 uur (inclusief koeltijd)
Bevat gluten

Een Italiaanse klassieker in een gebakje!
Met dit prachtige gebakje vieren wij dat het taartenboek in de verkoop is!!

Het taartenboek is sinds deze week verkrijgbaar!

Dit heb je nodig…

  • 190 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder (extra om te bestuiven)
  • Snufje zout
  • 140 gram roomboter
  • 55 gram poedersuiker
  • 2 eidooiers,
  • Halve tl vanille-extract
  • 75 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 175 gram mascarpone
  • 2 el melk
  • 50 ml espresso (koud)
  • 75 gram frambozen jam
  • 8 frambozen

& zo maak je het…

Mix voor de bodem,  in een grote kom, de boter met de poedersuiker luchtig en doe hier vervolgens de eidooiers en het vanille extract door. Meng de bloem met een snufje zout en het cacaopoeder en meng dit door het natte mengsel. Verdeel het deeg in 8 gelijke porties en plaats het deeg in de ingevette taartvormpjes.

Druk de porties deeg goed in de vorm en langs de randjes omhoog. Laat de beklede vormpjes zo’n 30 minuten in de koelkast koelen en prik daarna pas de gaatjes in de bodem. Je hoeft dit deeg niet blind te bakken. Verwarm de oven voor op 175 graden en bak ze in 13-15 minuten gaar. Laat de taart schelpjes goed afkoelen voor je ze gaat vullen.

Klop de slagroom stijf met de twee eetlepels suiker. In een andere kom meng je de melk met mascarpone. Voeg de slagroom en mascarpone bij elkaar en spatel voorzichtig door elkaar. Voeg als laatste de koude espresso erdoor.

Vul de schelpjes met de frambozenjam en spuit de tiramisu vulling over de jam.
Laat deze één uur opstijven in de koelkast.
Decoreer met cacaopoeder en een framboos.

0/50 ratings
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!