Gingerbread / peperkoeken

Klaar in 6 uur
30 minuten
14 minuten
Bevat gluten

Wist je dat gingerbread een engels sprookje is? Een oude , alleenstaande engelse vrouw, maakt op een dag een koek-mannetje. Het mannetje krijgt een jasje, broekje en zijn ogen zijn van krenten. Het mannetje gaat er op een dag stiekem vandoor en uiteindelijk belandt hij in een spannend avontuur met wilde dieren en iedereen wil hem opeten…

Maar goed, los van het geschiedenis achter deze leuke peperkoek… nu het recept!

De valkuil van een peperkoek bakken is , dat ze vaak ontzettend hard zijn… & dan ook nog eens een keiharde klodder van karamel erachter om het mannetje op een taart te plakken. Zonde toch!

Ze zijn hartstikke lekker om, onder het genot van een kop koffie of thee, op te smikkelen. Met dit recept blijven de koekjes lekker bros maar NIET te hard! Geniet ervan… Is het al bijna kerst?

Dit heb je nodig…

  • 225 gram ongezouten roomboter
  • 160 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 160 gram stroop
  • 1 ei + 1 eidooier
  • 500 gram bloem
  • 1 el gemberpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 tl nootmuskaat poeder
  • 1 tl kruidnagel poeder
  • Snufje zout

& zo maak je het…

Meng de boter, suiker en stroop tot een romig mengsel. Voeg de eieren toe en roer goed tot alles is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de bloem, kruiden en zout toe aan het mengsel. Het blijft een beetje plakkerig. Laat het deeg voor ongeveer 3 uur koelen in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Rol het deeg uit op een beetje bloem, steek de koekjes uit en bak deze af in 14 minuten. En nu versieren maar!!

Versieren doe je met icing;
Voeg één a twee duppeltje water bij 100 gram poedersuiker. (let op; vaak is een druppel al genoeg) Goed roeren en doe het vervolgens in een spuitzakje om oogjes, mondje en knoopjes te maken op de koek. Leuke icing kleur? Vervang het water dan door rode kleurstof.

0/50 ratings
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!