Home made Kwarktaart met limoncellooo

Klaar in 30 minuten
Bevat gluten

Een extra twist aan je kwarktaart – LIMONCELLOOO!!

Je eigen limoncello maken? Moeilijk? Nee, hoor! Houd de pagina in de gaten of bestel het boek alvast.

Liever de alcohol uit de taart? Laat dan het mengsel van limoncello en citroen (sap en schil) even zachtjes doorkoken, ongeveer 4 a 5 minuten. Klaar? Voeg dan de uitgeknepen gelatine toe (als het iets afgekoeld is). De alcohol verdampt maar de heerlijke smaak van limoncello blijft!

Dit heb je nodig…

  • Bakvorm 24 cm
  • 1 pak lange vingers
  • 150 ml (zelfgemaakte) limoncello
  • 10 blaadjes gelatine
  • 
2 citroenen

  • 200 ml slagroom

  • 500 gram volle kwark
  • 
120 gram witte basterdsuiker
  • 

Eventueel voor de toefjes

  • 100 ml slagroom
  • 2 zakjes vanille suiker
  • Overgebleven lange vingers
  • 1 citroen

& zo maak je het…

Week de gelatineblaadjes in een kom met koud water. Tips over gelatine kijk dan hier! Met deze tip blijft je taart lekker en voorkom je uitdroging!

Vet de bakvorm in met boter.

Schenk 50 ml limoncello in een lage bak. Dompel de lange vingers in de limoncello en verdeel deze naast elkaar over de bodem van de bakvorm. Leg deze strak tegen elkaar aan.

Rasp de schil van de citroenen en pers de citroenen uit. Doe dit samen met de 100 ml limoncello in een steelpan en verwarm. Laat het niet koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg deze 1 voor 1 toe aan het mengsel. Roer goed zodat de gelatine helemaal opgelost is.

Klop de slagroom stijf, roer de suiker door de kwark en roer dan het gelatine mengsel erdoor. Klop totdat alles goed. Roer als laatste de slagroom erdoor.

Verdeel het mengsel over de lange vingers in de bakvorm. Zet de kwarktaart in de koelkast en laat het een nacht opstijven.

Serveer de taart met toefjes. Doe dit net voordat de visite komt, dan zijn de toefjes nog het mooiste. Wil je dit graag eerder doen? Voeg dan een zakje klop – fix toe, tegelijk met de vanillesuiker. De slagroom zal dan steviger zijn.

Voor de toefjes kun je de slagroom opkloppen met de vanille suiker. Spuit met een spuitmondje met kartelrandjes mooie toefjes op de taart. Snijd de citroen in schijfjes en leg deze op de toefjes. Breek de overgebleven lange vingers door midden en leg deze ook op de taart.

Hoe wij de slagroom opstijven? Door een litermaat en een staafmixer te gebruiken i.p.v. mixer, kom en/of garde. Dit spettert niet en je hebt minder afwas (wel zo handig).

5/51 rating
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!