My extra chromosome makes me EXTRA cute

Hey hoe gaat het? ‘’Goed, ik heb de allermooiste kleurplaat gemaakt voor jou’’. ‘’Jij bent mijn allerliefste begeleider!’’.

Als de dag zo start, dan kan je dag toch niet meer stuk? (ohja ook mijn andere collega begeleiders krijgen precies hetzelfde te horen haha). Prachtig!

We schrijven vooral over de positieve kant; het is een prachtige doelgroep, waarom zouden we daar niet vaker over schrijven? Want wordt het negatieve al niet te vaak benadrukt? We weten inmiddels alle slechte verhalen over de zorg wel…

Weet je wat wij ECHT vervelend vinden? Het is vervelend als het allemaal onduidelijk is, in zijn koppie- je ziet verdriet, verwarring en soms paniek – het is aan ons om duidelijkheid te scheppen. Om uitleg te geven over hoe de dag gaat verlopen en structuur aan de dag te geven zodat de onduidelijkheid omslaat in rust. Want hoe prachtig is het, dat wij als begeleiders, hulp kunnen bieden aan deze mooie doelgroep… Hun die elke dag weer stralend binnenkomen… met een tekening, knuffel of high five. Met verhalen van de avond ervoor of het enthousiasme van wat er de komende avond nog moet gebeuren.

We sluiten niet onze ogen voor de minder leuke dingen MAAR de zorg is veel meer dan alleen het negatieve!

Colette de Bruin – deskundige op gebied van autisme – bedacht de methode ‘’Geef me de 5’’. Een methode die inzicht geeft in het hoofd van iemand met autisme en ons helpt duidelijkheid te scheppen.

‘’Ik houd van je omdat je zo duidelijk bent ‘’– meisje met autisme

Ook een mooi verhaal uit de zorg? Laat het ons weten. Meer weten over Colette de Bruin? Bestel ons taartenboek – in de PRE ORDER – op deze website. Het taartenboek staat namelijk vol met tips en trucs van Colette de Bruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!