Oh – my – pie chocolade mousse taart / glutenvrij

Klaar in 5 uur (incl koeltijd)
30 minuten
Glutenvrij

Het gele pak van de bakmix van oh – my- pie is; cookies dough (met banaan en chocolade). Lekkere koekjes -no – bake- en smaakvol. Voor onze taart is deze mix de basis voor de bodem van de taart.

Als vulling een heerlijke chocolademousse van pure chocolade. Het is een romige mousse waarvoor avocado de basis zijn. Of wij gek zijn op avocado? Nee, helemaal niet MAAR… deze taart is verbazingwekkend lekker. GIGA lekker zelfs!
We decoreren de taart met rood fruit. Ziet er lekker uit, oogt fris en maakt het he-le-maal af.

Deze taart is geïnspireerd door de verhalen en tips en trucs van Marike.

Het is alweer een week geleden dat we de MASTERCLASS konden volgen van Marike van Oh – my – pie. Marike Bol is foodblogger en dé expert op gebied van glutenvrij bakken. Ze ontwikkelde samen met LEEV haar bakmixen en deze zijn geweldig.

Marike liet zien dat glutenvrij bakken niet moeilijk hoeft te zijn. Je hebt verschillende soorten meel; bananenbakmeel, kastanjemeel, kikkererwtenmeel, hazelnootmeel, kokosmeel, lupinemeel, tijgernootmeel en natuurlijk amandelmeel (iets bekender). Het klinkt ingewikkeld. Wanneer je eenmaal weet hoe het werkt; is bakken een makkie.
Wij delen de komende tijd steeds meer glutenvrije recepten met verschillende meelsoorten. Jullie kunnen dan aan de hand van onze recepten lekker experimenteren. Leuk toch?

De bakmixen van Marike en LEEV zijn makkelijk te maken, smaakvol en GLUTEN EN LACTOSE vrij!

Maar eerst wat weetjes over kokosolie…

Bakken met kokosolie. Dat was een echte rage.
Kokosolie is een plantaardige olie die wordt gewonnen uit een kokosnoot. Het witte vruchtvlees van de kokosnoot wordt na de oogst verzameld en in de zon of in droogkamers gedroogd.

Kokosolie is niet gezond. Kokosolie bestaat een groot deel uit verzadigde vetzuren.

Kokosolie is een plantaardige alternatief voor roomboter. Mensen met lactose allergie kunnen roomboter niet verdragen. Kokosolie is een mooi alternatief.

Kokosolie wordt voornamelijk gebruikt om je baksel op te laten stijven. Ook roomboter heeft deze functie.

Oké, terug naar de taart… Romig, smeuig en een ultieme chocolade sensatie!! Klinkt dit niet smakelijk? Bakken maar …

Dit heb je nodig…

  • De gele bakmix van oh - my - pie
  • 2 bananen
  • 100 gram kokosolie
  • 100 gram dadels
  • 50 gram pure chocolade chips
  • 2 flinke, rijpe avocado's
  • 90 gram cacaopoeder
  • 210 ml (plantaardige) melk
  • 100 ml ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • Rood fruit naar wens

& zo maak je het…

Gebruik de bakmix van Oh-my- pie en zie beschrijving van het pak. Volg deze.
Maak er geen koeken van maar bekleed het beslag in de bakvorm. Let op; wel bakpapier gebruiken EN… zorg voor een opstaande rand.

Smelt de overgebleven 50 gram kokosolie en mix dit samen met de ontpitte avocado’s, cacaopoeder, melk, ahornsiroop en vanille extract in de keukenmachine tot een romige chocolademousse. Als het goed gemengd is proef je even of het extra cacao of suiker nodig heeft naar je eigen smaak.
Verdeel de chocomousse over de bodem en laat het opstijven in de koelkast (liefst een nacht)

Top af met het rode fruit.

0/50 ratings
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!