Pictogramrecepten, wat zijn dat eigenlijk?

Samen met je begeleider plezier beleven in het bakken, het begint al bij het uitzoeken van een geschikt (picto) recept!

In de eerdere blogs vertelden wij al, wij komen uit de zorg. Ook hebben wij een enorme passie voor het bakken. Samen met de doelgroep bakken wij heerlijke taarten, cakes en koekjes. Maar waarom zijn de meeste recepten zo ingewikkeld? Of waarom zijn de meeste recepten zo lang? Kortom: waarom zo onduidelijk?

Zonde want iedereen verdient toch onbeperkt bak- plezier?

Pictogrammen zijn symbolen of plaatjes die de tekst verduidelijken. Mensen met autisme, een verstandelijke beperking, dementie of het down syndroom hebben behoefte aan duidelijkheid! Het werken met pictogrammen; ofterwijl plaatjes, spreekt tot de verbeelding en blijkt een handig hulpmiddel te zijn. Deze visuele aanwijzingen bieden houvast. Daardoor zie je bij de doelgroep een groei van zelfstandigheid. Wanneer bakken niet zo vanzelfsprekend is, is dit een uitkomst voor iedereen die baat heeft bij pictogrammen.

Wij ontwikkelden meer dan 200!! pictogramrecepten en deze komen allemaal online te staan!

Waarom? Nou… we hebben een doel..!
Namelijk meer 1 op 1 momenten met de doelgroep (binnen de zorg) en samen onbeperkt bak- plezier ervaren. Want hoe leuk is het om samen met papa, mama, een begeleider of met je zus in de keuken te staan?
Samen het plezier beleven. Het plezier begint al bij het uitzoeken van een geschikt en lekker recept (in pictogrammen). Vervolgens vol passie en enthousiasme bakken. Daarna vol verwachting de ovendeur opentrekken en dan er uiteindelijk van genieten. De geur van versgebakken zoet… Heerlijk!! Dat gunnen wij iedereen.

Alle recepten zijn gratis te printen en te delen via onze website. DOEN! Wie gun jij de onbeperkt bak – plezier toe? Deel de website met je collega’s, vriendinnen of je familie.
Houd de pagina in de gaten. Elke dag uploaden wij een blog, recept of pictogramrecept.

Niets meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox. 
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!