Rutger bakt deelde afgelopen week een boterkoek.
Een SINTERKLAAS boterkoek!
Wij delen dit recept graag met jullie in pictogrammen. Want voor iedereen moet bakken een feestje zijn toch?
Een stuk boterkoek is sowieso súper lekker! Maar MET speculaaskruiden en portie amandelschaafsel erbij wordt dit de aller – aller- lekkerste boterkoek die je maar kan maken.
Pictogrammen om het recept te verduidelijken, visueel te maken en stap voor stap uit te leggen.
Pictogrammen zijn handig voor mensen met autisme, het downsyndroom, kinderen of volwassenen met een verstandelijke beperking of mensen met dementie.
Verslavend noemt Rutger deze boterkoek.
De perfecte traktatie voor tijdens de koude decemberdagen!
Meer recepten in pictogrammen? Klik dan hier!
Dit heb je nodig…
-
375 gram bloem
-
340 gram boter
-
270 gram DONKERE BASTERD suiker
-
Snufje zout
-
2 eetlepels speculaaskruiden
-
1 ei
-
30 gram amandelschaafsel
& zo maak je het…
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Vet de springvorm in met boter.
Doe de bloem, boter, bruine basterdsuiker, het zout en de speculaaskruiden in een kom en meng deze tot een samenhangend deeg.
Leg het deeg in de vorm.
Klop het ei los en smeer het deeg in met het ei.
Bestrooi het deeg vervolgens met het amandelschaafsel.
Bak de speculaas boterkoek 30 tot 40 minuten tot de bovenkant mooi bruin is. Hij zal dan nog erg wiebelig zijn en niet gaar lijken, maar dit komt allemaal goed tijdens het afkoelen.
Klaar? Laat het afkoelen.