Speculaas cheesecake met speculoospasta

De bladeren vallen van de boom… HERFST! Dat betekent de koek en speculaaskruiden uit de kast en bakken maar! De geuren van speculaas , die de keuken vult, vind ik de lekkerste geur in de keuken. Vers gebakken zoet is altijd verrukkelijk maar speculaasgeur gaat samen met herst, winter, gezelligheid en samenzijn, als je het mij vraagt…

Speculaas cheesecake is het recept dat ik wil delen met jullie. Jullie hebben dit vast al voorbij zien komen, want internet staat er vol mee. Weet je wat de truc is? Houd het simpel, niet te machtig en laat de kruiden zijn werk doen.

Een taart MET speculaasjes, speculaas cheesecake en een topping met speculoos is écht TO MUCH

Daarom wordt de basis van cheesecake gepakt; zie dit recept. We voegen in de mix een snufje koeken en- speculaaskruiden toe maar de topping wordt gemaakt van speculoos.

Een echte sinterklaas taart. Een avondje vol gezelligheid gaat altijd samen met een puntje taart.

Deze taart heeft het smeuïge van een cheesecake, de warmte van de herfst maar ook gaat deze perfect samen met SINTERKLAAS. Het is 16 November en bij ons komt SINTERKLAAS vandaag in het land. Spannende tijd voor alle kinderen maar ook gezellig. Samen de schoen zetten… Liedjes zingen en EXTRA lang opblijven. Dát extra lang opblijven gaat altijd samen met een grote punt taart en grote kop chocolademelk met slagroom. Met deze taart wordt het nóg gezelliger.

Pepernoten, speculaas, taai taai en een chocoladeletter… komende week wordt een feestje in de keuken.

Ook iets gebakken a.d.h.v. onze recepten? Deel het met ons. Dat vinden wij GIGA leuk. We ontvingen afgelopen periode heel veel leuke foto’s van iedereen en dat is ENORM gaaf! @TAARTJESVANEIGENDEEG op FB of Instagram.

Dit heb je nodig…

  • 50 gram roomboter
  • 200 gram volkoren biscuitjes
  • 600 gram philadelphia
  • Snufje zout
  • 125 ml slagroom
  • 200 gram suiker
  • 8 gram vanillesuiker
  • 5 eieren
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 100 gram speculoospasta
  • extra speculaasjes

& zo maak je het…

Bekleed de bakvorm met bakpapier en vet de randen in met boter.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter in een steelpannetje op laag vuur. Meng de gesmolten boter met de koekjes en giet dit op de bodem. Druk stevig aan met een lepel.

Meng de philadelphia met het snufje zout en de slagroom en roer totdat het een gladde massa is. Klop in een andere kom de eieren, suiker, speculaas kruiden en vanillesuiker tot een schuimige massa. Meng het philadelphia-mengsel er vervolgens door en roer goed. Giet dit vervolgens op de bodem van de bakvorm.
Bak de taart 75 minuten gaar.

Laat de cheesecake helemaal afkoelen en vervolgens een nacht in de koelkast opstijven.

Schep de volgende dag de speculoospasta in een steelpannetje en verwarm de pasta een klein beetje zodat de spread beter smeerbaar is. Smeer de bovenkant van de cheesecake helemaal in met de speculoospasta en decoreer de cheesecake met hele en verkruimelde speculaasjes.

 

0/50 ratings
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!