Winterse koffiekoekjes muffins met frisse topping van limoen botercrème!

Klaar in 70 minuten
20 minuten
20 minuten
Bevat gluten

Koffie, ik kan niet meer zonder. Heerlijk!!
Ik ben een echte koffie- liefhebber. Deze muffins zijn dan ook echt heerlijk!

Dit heb je nodig…

  • 275 gram zelfrijzend bakmeel
  • 75 gram witte basterdsuiker
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 250 milliliter koffie (vers, afgekoeld)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 150 gram lotus koffie koekjes (in kleine stukjes)
  • 250 gram poedersuiker
  • 250 gram zachte boter, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels heet water
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 limoen (rasp)

& zo maak je het…

Verwarm de oven voor op 200°C. Schep het bakmeel, de witte basterd suiker en het bakpoeder door elkaar en vorm een kuiltje in het midden.

Meng de koffie met 100 gram boter en het ei en giet dit mengsel in een straaltje al kloppend bij het meel.Voeg de koffie koekjes toe en meng goed. Vul de vormpjes tot 2/3 deel met beslag.Bak ze in circa 20 minuten gaar in het midden van de oven.
Laat de cupcakes goed afkoelen en start met de botercrème.

Doe de overgebleven boter ( niet smelten, maar op kamertemperatuur) in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. Hoe langer je blijft mixen hoe beter de delen in elkaar op gaan, de textuur en de kleur veranderen! Voeg als laatste het hete water, de vanille en de limoen rasp toe.

0/50 ratings
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!