Dit weekend gaat het zonnetje nog schijnen en dan is deze zomerse taart echt perfect! Een frisse taart met een vleugje kokos. Makkelijk om te maken. Ga snel naar de winkel om de boodschappen te halen.
Vervang de koekjes voor glutenvrije koekjes. Dan heb je een glutenvrije taart.
Zeker een aanrader.
Een prachtige foto van Ian en de taart, toch?!
Dit heb je nodig…
-
100 gram koekjes
-
50 gram roomboter
-
30 gram geraspte kokos
-
2 limoenen
-
300 gram volle kwark
-
250 ml vloeibare slagroom
-
7 blaadjes gelatine
-
60 gram suiker
& zo maak je het…

Bekleed de bakvorm met bakpapier
Doe de boter in een pan, smelt de boter op laag vuur
Maak de koekjes klein
Voeg de kokosrasp en boter toe bij de koekjes
Doe dit in de bakvorm en druk stevig aan
Zet de bodem in de koelkast
Week de gelatine in een kom met koud water
Rasp de 2 limoenen + pers de citroenen uit
Doe de rasp + sap in de kom. Doe de kwark en suiker daarbij en roer goed
Schenk 50 ml in een pan en verwarm op laag vuur
Roer goed en voeg de gelatine toe. Roer nogmaals goed.
Klaar? Haal de pan van het vuur
Klop de overgebleven slagroom stijf in een kom
Voeg de slagroom, kwark en het gelatine mengsel samen in 1 kom en roer goed
Haal de bakvorm (bodem) uit de koelkast
Giet het mengsel in de bakvorm
Zet de bakvorm in de koelkast
Laat de taart 3 uur in de koelkast staan, daarna is de taart klaar.