Zomerse taart – limoen met kokos

Klaar in 3,5 uur
30 minuten
0 minuten
Bevat gluten

Dit weekend gaat het zonnetje nog schijnen en dan is deze zomerse taart echt perfect! Een frisse taart met een vleugje kokos. Makkelijk om te maken. Ga snel naar de winkel om de boodschappen te halen.

Vervang de koekjes voor glutenvrije koekjes. Dan heb je een glutenvrije taart. 
Zeker een aanrader.

Een prachtige foto van Ian en de taart, toch?!

Dit heb je nodig…

  • 100 gram koekjes

  • 50 gram roomboter

  • 30 gram geraspte kokos

  • 2 limoenen

  • 300 gram volle kwark

  • 250 ml vloeibare slagroom

  • 7 blaadjes gelatine

  • 60 gram suiker

& zo maak je het…

Bekleed de bakvorm met bakpapier

Doe de boter in een pan, smelt de boter op laag vuur

Maak de koekjes klein

Voeg de kokosrasp en boter toe bij de koekjes

Doe dit in de bakvorm en druk stevig aan

Zet de bodem in de koelkast

Week de gelatine in een kom met koud water

Rasp de 2 limoenen + pers de citroenen uit

Doe de rasp + sap in de kom. Doe de kwark en suiker daarbij en roer goed

Schenk 50 ml in een pan en verwarm op laag vuur

Roer goed en voeg de gelatine toe. Roer nogmaals goed.

Klaar? Haal de pan van het vuur

Klop de overgebleven slagroom stijf in een kom

Voeg de slagroom, kwark en het gelatine mengsel samen in 1 kom en roer goed

Haal de bakvorm (bodem) uit de koelkast

Giet het mengsel in de bakvorm

Zet de bakvorm in de koelkast

Laat de taart 3 uur in de koelkast staan, daarna is de taart klaar.

0/50 ratings
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Niets meer missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de lekkerste recepten en leuke blogs direct in je mailbox!