Privé: Alle recepten

Decembermaand

Activiteiten in Brasserie van eigen Deeg in de decembermaand, kom jij de gezellige dagen bij ons vieren?

Een maand vol warmte, feest en gezelligheid

Beste gasten,
December staat voor de deur, de maand van lichtjes, samen zijn en heerlijke winterse smaken. Wij hebben een prachtig programma samengesteld met feestelijke activiteiten, bijzondere diners én belangrijke openingstijden.

Donderdag 4 december

Wij sluiten om 15:00 uur in verband met de Sinterklaasviering met onze kanjers.

Vrijdag 5 december

Geen thema-avond vanwege pakjesavond.

Lichtjesparade Weekend
12, 13 & 14 december

Een magisch weekend vol licht en gezelligheid! Onze brasserie is extra feestelijk geopend:

Vrijdag 12 december:
09:30 – 21:00 uur
Zaterdag 13 december:       
09:30 – 21:00 uur
Zondag 14 december:        
13:00 – 17:00 uur

Tijdens deze lichtjesparade staan wij voor jullie klaar zoals u van ons gewend bent. Speciaal voor de lichtjesparade hebben wij rijkgevulde goulashsoep en een heerlijk broodje!


Pre-Christmas Shared Dinner Vrijdag 19 december

Op vrijdag 19 december nodigen we je uit voor een avond vol warmte, sfeer en heerlijk eten tijdens ons Pre-Christmas Shared Dinner waarin je samen geniet van een feestelijk 3-gangen menu om te delen! Onze koks hebben een speciaal kerstwaardig menu samengesteld met:

  • Warme voorgerechtjes zoals mini flammkuchen, blini’s en huisgemaakte soepjes.
  • Een mals runderstoofpotje, kalkoen, mini hamburgers en ovengebakken zalm.
  • Lekkere bijgerechten zoals zoete aardappelfriet en borrelbrood met verschillende soorten kaas.
  • En heerlijke feestelijke desserts!

Een avond heerlijk tafelen, proeven en delen, precies zoals de decembermaand hoort te zijn.

Vrijdag 19 december
17:30 – 21:00 uur
Prijs: €39,50 p.p. exclusief drankjes
Reserveer snel, onze vorige thema-avonden zaten snel vol!


KERSTBRUNCH, 1E & 2E KERSTDAG

Feestelijke Brunchplanken vol Luxe & Gezelligheid

Vier kerst bij ons met een heerlijke, sfeervolle kerstbrunch vol warme gezelligheid en feestelijke lekkernijen. Denk aan rijk gevulde brunchplanken, verse broodjes, zoete verrassingen en kleine hartige hapjes die perfect passen bij de magie van de ochtend.

25 & 26 december
Van 10:00 uur – tot 14.00 uur.
Gezellig, royaal en helemaal in kerstsfeer

Prijs volwassenen: €32,95 p.p.
Kinderprijzen:
0 t/m 2 jaar: gratis
3 t/m 11 jaar: €14,50
12+ jaar: volwassen tarief

Reserveren voor de december activiteiten is mogelijk via: https://www.taartjesvaneigendeeg.nl/reservering/

Brownies in pictogrammen

Iedereen houdt toch van brownies? Dan zeker als je dit zelf kan maken a.d.h.v. pictogrammen kan maken.

Wist je dat brownies een beetje smeuïg (zacht) van binnen hoort te zijn? Dat maakt een brownie juist lekker.

cranberry brownies

Een recept om ein-de-loos mee te variëren!

Dé tip voor een top brownie; strooi er cranberry’s en noten over!

Snijd de brownie in mooie puntjes of blokjes. Hoe je ‘m ook snijdt, bereid je voor op 100% genieten!

Chocolade fudge taart in pictogrammen? Klik dan hier.

Je eigen chocolade -hazelnoot- pasta maken

Hoeveel hazelnoten zitten er daadwerkelijk in hazelnootpasta van de supermarkt?

Nou, niet heel veel. Veel zooi, veel troep maar wel makkelijk. Wist je dat wij een recept hebben die óók makkelijk is?

Maak je eigen hazelnootpasta met maar 3 ingrediënten namelijk; dadels, hazelnoten en cacaopoeder.

Eenvoudig te maken! & natuurlijk in pictogrammen!

Deze chocoladepasta is sowieso twee week houdbaar, bewaar het in de koeling en vooral GENIETEN.

Speculaas boterkoek

Rutger bakt deelde afgelopen week een boterkoek.
Een SINTERKLAAS boterkoek!
Wij delen dit recept graag met jullie in pictogrammen. Want voor iedereen moet bakken een feestje zijn toch?

Een stuk boterkoek is sowieso súper lekker! Maar MET speculaaskruiden en portie amandelschaafsel erbij wordt dit de aller – aller- lekkerste boterkoek die je maar kan maken.

Pictogrammen om het recept te verduidelijken, visueel te maken en stap voor stap uit te leggen.

Pictogrammen zijn handig voor mensen met autisme, het downsyndroom, kinderen of volwassenen met een verstandelijke beperking of mensen met dementie.

Verslavend noemt Rutger deze boterkoek.

De perfecte traktatie voor tijdens de koude decemberdagen!

Meer recepten in pictogrammen? Klik dan hier! 

BONBONS maken!

Och, makkelijk maar fantastisch! Deze bonbons maak je helemaal zelf van noten en dadels.

DADEL BONBONS
Van dadels en noten. Een verantwoorde lekkernij voor bij de koffie of thee.



Maak met gemak 10 tot 12 heerlijke bonbons op basis van de mooiste noten, prachtige dadels, romige kokos en cacao. Mix de ingrediënten in de keukenmachine, draai er balletjes van en haal door de topping. En kijk aan, jouw zelfgemaakte bonbons zijn klaar.

We delen met jullie het recept / bereidingswijze in PICTOGRAMMEN. Deze pictogrammen helpen mensen met een beperking bij elke handeling.

In ons taartenboek delen wij al 10 recepten in pictogrammen. Wat denk je van meringue schuimpjes, chocolade taart of gevuld speculaas?

In het taartenboek van taartjes van eigen deeg, schrijft Colette de Bruin van de Geef me de 5! methode over het belang van duidelijkheid bij mensen met autisme. Ook vertelt ze dat mensen met het downsyndroom veel baat heeft bij deze methode.

Ouderen met dementie maar ook kinderen volg een recept makkelijker met plaatjes.

Bestel de doosjes nu in de webshop en geniet van deze traktatie!

Rocky road chocoladetaart

Nina en Elise van Chicklovefood.com deelden een enorm lekker recept! Wat overheerlijk! Rocky road is echt een favoriet van ons!

Jullie vragen, wij draaien.

We zijn meerdere keren getagd… Of wij ook DIT recept willen plaatsen maar dan in pictogrammen. NATUURLIJK!

Hoe leuk zou het zijn als iedereen deze taart kan maken… dus ook als je een beperking hebt!

Aan de slag!

GOEDEMORGEN, maak je granola zelf!

Met aardbei – chia en kokos topping!

Zondagochtend, er is nét iets meer tijd om wat langer in de keuken te staan.

Zelfgemaakte granola is zó veel lekkerder dan uit de supermarkt.

Maak het zelf in een handomdraai.

Je vind deze pot HANNES in onze webshop.

Potje genot.

Twee weken kan je met deze granola doen. Maak lekker op zondag zodat de hele week heerlijk van kan genieten.

Zelf ontbijt maken is leuk.

En Hannes maakt het ook nog eens heel makkelijk. Maak zelf granola met deze granola boordevol met noten, zaden en frisse topping met aardbei-kokos. Eet de granola lekker in combinatie met yoghurt

Zonder zooi.

Met deze granola wordt er niet ” GEHANNEST. Dat betekend zonder zooi, zoals palmolie, opvulmiddelen en geraffineerde suikers. Gewoon lekker puur en voedzaam. Het is van natuurlijke oorsprong en duurzaam. Verder is het eerlijke handel en een transparante keten van boer tot jouw keuken.

Zelf toevoegen.

Alleen 50 gram honing of ahornsiroop. De rest zit allemaal in de pot.

Benodigdheden: Bakpapier, oven en een ovenplaat.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de topping van de kokos, chia en aardbei apart en strooi de rest van de pot uit over een ovenplaat met bakpapier Hannes er 50 ml honing of ahornsiroop overheen. Zet de plaat in de warme oven en bak af in 25 minuten. Je kunt halverwege even husselen. Laat de granola even afkoelen en strooi de aardbei – chia en kokos topping er overheen. Stop de ganola terug in de pot.

Geen betaalde reclame maar gewoon enthousiaste wederverkoper!

Op?

Pot in de glasbak? WELNEE!

Ga zelf aan de slag. Hier de vulling van de pot. Gooi je eigen dosis inspiratie ertegen aan en vul ‘m opnieuw! 240 havervlokken, 30 gram hazelnoten, 30 gram walnoten, 30 gram amandelen, 45 gram pompoenpitten en 45 gram zonnebloempitten.
Een topping van 10 gram chiazaad, 20 gram kokos en 10 gram aardbei.

Eet granola nooit alleen. Combineer zoals dit recept met yoghurt en vers fruit.

Bestel hier je eigen granola glazenpot in onze webshop en geniet van dit smaakvolle ontbijt!

Speculaas cheesecake met speculoospasta

De bladeren vallen van de boom… HERFST! Dat betekent de koek en speculaaskruiden uit de kast en bakken maar! De geuren van speculaas , die de keuken vult, vind ik de lekkerste geur in de keuken. Vers gebakken zoet is altijd verrukkelijk maar speculaasgeur gaat samen met herst, winter, gezelligheid en samenzijn, als je het mij vraagt…

Speculaas cheesecake is het recept dat ik wil delen met jullie. Jullie hebben dit vast al voorbij zien komen, want internet staat er vol mee. Weet je wat de truc is? Houd het simpel, niet te machtig en laat de kruiden zijn werk doen.

Een taart MET speculaasjes, speculaas cheesecake en een topping met speculoos is écht TO MUCH

Daarom wordt de basis van cheesecake gepakt; zie dit recept. We voegen in de mix een snufje koeken en- speculaaskruiden toe maar de topping wordt gemaakt van speculoos.

Een echte sinterklaas taart. Een avondje vol gezelligheid gaat altijd samen met een puntje taart.

Deze taart heeft het smeuïge van een cheesecake, de warmte van de herfst maar ook gaat deze perfect samen met SINTERKLAAS. Het is 16 November en bij ons komt SINTERKLAAS vandaag in het land. Spannende tijd voor alle kinderen maar ook gezellig. Samen de schoen zetten… Liedjes zingen en EXTRA lang opblijven. Dát extra lang opblijven gaat altijd samen met een grote punt taart en grote kop chocolademelk met slagroom. Met deze taart wordt het nóg gezelliger.

Pepernoten, speculaas, taai taai en een chocoladeletter… komende week wordt een feestje in de keuken.

Ook iets gebakken a.d.h.v. onze recepten? Deel het met ons. Dat vinden wij GIGA leuk. We ontvingen afgelopen periode heel veel leuke foto’s van iedereen en dat is ENORM gaaf! @TAARTJESVANEIGENDEEG op FB of Instagram.

Leuk cadeau voor de feestdagen! Hét taartenboek van Taartjes van eigen deeg!

✨😍Monchoutaart maar dan met een verrassende bodem? Of wat dacht je van… crème brûlée taart? Een toren van meringue met amaretto of limoncellotaart? Och, het water loopt ons uit de mond… 😅😊

– – –
CADEAU VOOR DE FEESTDAGEN; Hét taartenboek van Taartjes van eigen deeg met meer dan 60 taart-recepten gepresenteerd door mensen met een verstandelijke beperking die werkelijk schitteren in het boek MAAR er is nog meer…. namelijk; pictogramrecepten, het voorwoord geschreven door André van Duin en een exclusief interview met Marco Borsato. Bestel ‘m als feestdagcadeau of voor jezelf, hier in de webshop – https://www.taartjesvaneigendeeg.nl/webshop/taartenboek/